گزیده ای از مصاحبه با آقای خیر اندیش 2
سوال = آقای خیراندیش ضمن سپاسگزاری از اینکه وقت خود را دراختیار مجله طب کل نگر قرار دادید، لطفا جهت آشنایی بیشتر خوانندگان نشریه تاریخچه فعالیت و تحقیقات خود را در زمینه حجامت بیان نمائید.
پاسخ = با سلام و تشکر از مجله شما که در زمینه طب اسلامی و سنتی فعالیت می نماید، من در سال 1364 با کمک جمعی از افراد نیکوکار، سازمانی را برای دفاع از حقوق کودکان به شکل بین المللی با اهداف جهانی تاسیس کردیم . در این سازمان کمیته ای با هدف یافتن راه درمانی سهل و آسان، بدون عوارض جانبی و ارزان تشکیل گردید فکر من این بود که بتوانیم روشی اسلامی را جهت درمان ارائه دهیم، مقارن با این مسائل اتفاق دیگری رخ داد که تمام زندگی سیاسی و اجتماعی من را به خود معطوف کرد و آن بیماری مادرم بود، که پزشکان برای آن درمانی مشخص نداشتند . یکی از دوستانم که با حجامت آشنا بود و همکاران را حجامت می کرد ضمن بیان حدیثی از پیامبر اسلام (ص) مبنی بر درمان همه بیماری ها به واسطه حجامت نظر مرا جلب کرد، اما می بایست در عمل این موضوع را لمس می کردم، حال مادر بسیار وخیم بود به حدی که من از بورسیه تحقیقاتی در خارج از کشور صرفا به خاطر مادر صرف نظر کردم و با توکل به خدا روش حجامت برای ایشان انجام شد و اینک حدود 18 سال از آن تاریخ می گذرد، و مادرم درمان گردیده و همه سال 2 بار حجامت می کنند. با دیدن موارد دیگر درمان توسط حجامت و بازتاب آن در جامعه مساله را با دوستانم در میان گذاشتم، اما شرایط در آن زمان بسیار سخت بود با این وجود هرچه پیش می رفتیم اتفاقاتی که رخ می داد اعتقاد ما را به حجامت بیشتر می کرد و برای اینکه بتوانیم حجامت را در جامعه پزشکی مطرح کنیم می بایست آن را با زبان علمی اثبات می کردیم و به این منظور فعالیتمان را در زمینه های مختلف به شرح زیر معطوف نمودیم :
 1.جمع بندی مجموعه روایات پیرامون حجامت در تمام منابع علمی و مذهبی .
2.جمع بندی نظرات حکما در تمامی منابع طب سنتی .
 3.بازسازی ابزار و مدرن کردن ابزار .
 4.کاربردی کردن دستورات .
 5.تحقیقات پژوهشی و علمی .
 در کنار کار پژوهشی کار تحقیقات دینی را نیز شروع کردیم. برخی از موارد برای ما بسیار الهام بخش بود چون دیدگاه خاصی را مطرح می کرد برای مثال نقش زمان مناسب جهت حجامت، که بسیار اهمیت دارد.
 سوالی که در اینجا برایمان مطرح می باشد این است که آیا باید تمامی اطلاعات را که آلوپاتی و روش های دیگر درمان به آن اشاره دارند را کنار گذاشت و فقط به حجامت پرداخت؟ در پاسخ باید بگویم که هرگونه برخورد منفی با آلوپاتی و هر گونه مکتب درمانی، یک برخورد عجولانه و غیرعادلانه است، از طرف دیگر شخصی که می خواهد حجامت را تجویز کند باید با طبایع چهار گانه آشنا باشد چیزی که پزشک آلوپات از آن بی خبر است، بنابراین به نظر می رسد که استفاده از اطلاعات آلوپاتی جهت رشد فرضیه های طب اسلامی الزامی است. من به خاطر اینکه وزارت بهداشت حجامت را قبول نداشت دادگاهی و راهی زندان شدم و در آنجا به کمک مسئولان زندان کتاب حجامت از دیدگاه اسلام را به پایان رساندم و بعد از آزاد شدن از زندان کتاب را به مراجع تقلید نشان دادم، آنها روی کتاب فتوی دادند سپس دیوان عدالت اداری طی حکمی، آراء مخالف با حجامت را لغو نمود و حجامت رسما کار خود را آغاز نمود.
 سوال = آقای خیر اندیش لطفا تعبیر خودتان را از حجامت را برای خوانندگان ما بیان نمائید؟
پاسخ = حجامت یک رفتار درمانی است که توسط رابطین وحی (پیامبران) به مردم منتقل شده و سابقه تاریخی 7هزار ساله دارد و می تواند به عنوان پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری ها مورد استفاده قرار گیرد.
 در طب سنتی و اسلامی اعتقاد براین است که بیماری در صورت غلبه یک یا چند خلط از اخلاط 4 گانه پدید می آید.
 2 خلط از این اخلاط پوشش فراگیر در سراسر بدن دارند که عبارتند از بلغم و خون، لذا کل بیماری ها به 2 دسته گرم و سرد تقسیم می شوند
 بیماری های گرم یعنی بیماری های ناشی از غلبه خون و صفرا و بیماری های سرد یعنی بیماری های ناشی از بلغم و سودا که ما بیماری های ناشی از غلبه خون را با حجامت تر و بیماری های سرد را با استفاده از روش حجامت گرم و خشک درمان می کنیم . با توجه به دستاوردهایی که در کارهای پژوهشی به دست آمده، توانسته ایم به فرضیاتی در ارتباط با نحوه تاثیر حجامت در بیماری ها برسیم که عبارتند از :
 1.حجامت از طریق تنظیم ترکیبات بیوشیمی خون موجب درمان بیماریها می شود. 2.حجامت از طریق تقویت سیستم ایمنی موجب درمان می گردد.
3.حجامت از طریق تنظیم ترشحات غدد درون ریز و برون ریز موجب درمان می شود. نکته دیگر زمان شروع حجامت برای بیماران است که گفته می شود می توان از 4 ماهگی آن را تجویز نمود و تا پایان عمر نیز مجاز به انجام آن می باشیم. بوعلی سینا می گوید بهتر است از 2 سالگی شروع شود، اما در مواردی حتی قبل از 4 ماهگی نیز حجامت نتایج بسیار خوبی به بار آورده است. باید به این نکته اشاره شود که اگرحجامت به موقع و صحیح تجویزشود عوارض جانبی نخواهد داشت ودرصورت عدم دقت اتفاقی که می افتد، افت فشار آن هم به شکل مقطعی خواهد بود، زخم ناشی از حجامت نیز 24- 12 ساعته ترمیم خواهد شد. تمام ادعای حجامت این است که روش درمانی، بدون عارضه و ساده و در عین حال فراگیر می باشد. حجامت تمامی سیستم های شناخته شده و ناشناخته بدن را فعال و تنظیم می کند.
 سوال = آیا برای رشد و توسعه طب سنتی و مخصوصا حجامت تدابیری اندیشیده اید؟ پاسخ = وقتی ما در سال 1364 اولین واحد درمانی حجامت را تاسیس کردیم، رادیوهای بیگانه گزارش دادند که ایرانیها می خواهند سنت های قبل از میلاد را زنده کنند اما به زودی در گزارش های خود اذعان کردند، هر کس وارد این مراکز درمانی می شود با وجود اینکه دارویی نمی گیرد اما راضی برمی گردد. در آن زمان حتی یک سایت خبری در مورد حجامت وجود نداشت اما امروزه تعداد سایت های اینترنتی مربوط به حجامت بالغ بر 1200 سایت می شود. من در سال 1371 بیماری را دربیمارستان لقمان دیدم که می گفت حجامت را در نیویورک انجام داده و در آنجا درمانگاهی بوده که به در و دیوارش احادیثی نقش بسته بود، آری این چنین است که حجامت در تمام دنیا معرفی و به سرعت در حال رشد می باشد. در ایران نیز سعی کرده ایم ابزار و وسایل را با توجه به نیازمان مدرن کنیم. امروزه اغلب وسایل از ظروف یکبار مصرف تهیه می شوند تیغ ها نیز یکبار مصرف می باشند و درصدد ساخت نوعی سطل برقی جهت سوزاندن خون های جمع آوری شده می باشیم که به این ترتیب مشکل از بین بردن این خون ها نیز برطرف خواهد شد. از جمله فعالیتهای دیگر جهت توسعه حجامت ایجاد چهار چوب و قوانین خاص جهت تجویز حجامت می باشد. امروزه برای هر نوع بیماری، یک طرح خاص درمانی تدوین گردیده که تاکنون 300 طرح درمانی مشخص و متناسب با طبع، سن، نوع بیماری، تغذیه و ... اجراء می گردد. این روش موجب شده است که نتایج حاصل از حجامت به نقطه مطلوبی برسد. سوال = بهترین خاطره خود را در طول درمان به شیوه حجامت بیان کنید. پاسخ = به طور کلی درمانگری لذت بخش می باشد به همین جهت نمی توان موفقیتی را به عنوان بهترین خاطره مطرح نمود. درمان مادرم به شیوه جحامت انگیزه اصلی من در ادامه این راه بود و در مرحله بعد درمان خودم که از ناراحتی چشمی، رنج می بردم نقطه عطفی در زندگی من بود زیرا وقتی حجامت کردم دنیای جدیدی به روی من باز شد و وقتی که یکی از علمای بزرگ که در سن 94 سالگی به واسطه اینکه 30 سال پیش سکته کرده بودند و توانایی انجام کار بیش از 4 ساعت را نداشتند و وقتی تحت درمان حجامت قرار گرفتند اذعان نمودند که می توانند 12 ساعت کار بکنند و اگر این درمان برایشان صورت نمی گرفت تمام اندوخته 90 ساله اش از بین می رفت، مرا بیش از پیش در راهی که انتخاب نموده بودم، مصمم گردانید