گزارش ایسنا از محققین موسسه پژوهشی طعام اسرار

يك پژوهشگر تغذيه از پژوهشگاه طعام اسرار:

سوء تغذيه عامل 30 درصد موارد ابتلاء به سرطان است
مصاحبه ایسنا با خانم حکیمی محقق موسسه تحقیقاتی طعام اسرار

براساس يافته‌هاي يك پژوهش در موسسه پژوهشی طعام اسرار:
حمايت تغذيه‌ اي بيماران سرطاني در بهبود وضعيت آنها موثر است.

خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران

سرويس: علمي

براساس يافته‌هاي يك پژوهش، با توجه به آنوركسي و لاغري مفرط در بيماران سرطاني، حمايت تغذيه‌يي در بهبود حال بيماران امري اجتناب ناپذير است.

منيژه حكيمي، پژوهشگر و كارشناس مسئول تغذيه و رژيم‌هاي درماني دانشگاه علوم پزشكي شهيد بهشتي در گفت‌وگو با خبرنگار «پژوهشي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، درباره يافته پژوهش خود پيرامون اثرات رژيم درماني بر بيماران سرطاني كه در سومين كنفرانس آسيايي اقيانوسيه‌يي پيشگيري از سرطان ارائه شد گفت: آنوركسي و لاغري مفرط دو شكل عمده بيماران سرطاني است. فاكتورهايي كه به اين سندرم تحليل برنده كمك مي‌كند شامل اثر تومور، اثر شيمي درماني،‌ متابوليسم غير طبيعي كربوهيدارت چربي، پروتئين و پاسخ‌هاي سيتوكنيها است و به همين دليل بيماران سرطاني داراي بيشترين استعداد ابتلاء به سوء تغذيه پروتئين كالري هستند كه ناشي از كاهش مواد مغذي، ‌افزايش دفع مواد مغذي و نيازهاي متابوليكي تومورهايي است كه باعث اختلال در متابوليسم ميزبان مي‌باشد.

وي افزود: در غياب مواد اگزوژن كافي، بدن، تركيبات آندروژن را جهت تامين نيازهاي ميزبان و تومور از نظر پروتئين و انرژي مصرف مي‌كند و در نهايت PEM يك عامل مرگ و مير در بيماران سرطاني است لذا حمايت تغذيه‌يي در جهت بهبود حال بيماران به عنوان يك امر اجتناب ناپذير در مي‌آيد و همواره بايد به آن توجه كرد.

وي در ادامه گفت: هدف از رژيم درماني در مبتلايان به سرطان معده، جلوگيري از كاهش وزن و سوء تغذيه، كنترل دريافت مايعات، كاهش عوارض جانبي ‌حاصل از شيمي درماني و تصحيح دفع پروتئين در انتروپاتي روده‌اي است كه در اين نوع بيماران مشاهده مي‌شود.

حكيمي خاطرنشان كرد:‌ مشكلات تغذيه‌يي در مبتلايان به سرطان باعث آنوركسي، لاغري مفرط، متابوليسم غيرطبيعي كربوهيدرات، پروتيئن‌ها، پاسخ‌هاي سيتوكين‌ها ، سوء تغذيه و سندرم دامپينگ مي‌شود.

از سوي ديگر شايع‌ترين علايم گوارشي در بيماران تحت شيمي درماني كه منجر به كاهش وزن مي‌شوند شامل سيري سريع، بي‌اشتهايي، تهوع و استفراغ مي باشد.

وي با اشاره به هدف از حمايت تغذيه‌اي اين نوع بيماران گفت: ممانعت از ادامه يا معكوس كردن اثرات ناخواسته‌ بيماري، تعديل اثرات جانبي درمان، اصلاح نتايج درمان و بهبود كيفيت زندگي بيماران است.

به گفته اين پژوهشگر تغذيه از ديدگاه بيمار و خانواده او مانند يك دارو لازم بوده و بايد اجتناب ناپذير باشد.

حمايت تغذيه‌يي با ميزان نياز به مواد مغذي و عوامل رواني و اجتماعي خاص فرد سازگار شود از سوي ديگر تغذيه بايد بيشتر براساس نياز فيزيولوژيكي فرد باشد تا رفتار او .

وي در ادامه با اشاره به اقداماتي كه رژيم شناسي جهت بهبود وضعيت تغذيه‌يي و تامين نيازهاي بيماران سرطاني در نظر بگيرد، بر جلوگيري از كاهش وزن با گنجاندن غذاهاي مقوي و سبك در رژيم غذايي بيمار، خنثي كردن اثر جانبي داروهاي شيمي درماني و راديوتراپي، تامين مواد مغذي مورد نياز در فرم قابل تحمل مانند تغذيه دهاني، وريدي يا لوله‌يي، پايش دريافت مايعات، ايجاد تنوع غذايي در رژيم بيمار و تغيير غذا به صورت قابل پذيرش بيمار و تصحيح انواع كمبودهاي تغذيه براي بيمار در طول درمان و پس از درمان جهت حفظ ميزان ويتامين‌ها و ميزان‌هاي لازم براي انجام عملكردهاي طبيعي بدن است، تاكيد كرد.

انتهاي پيام

کد خبر: 8402-09446