سوءتغذيه سالانه بيش از 5 هزار ميليون دلار هزينه به كشور تحميل مي‌كند

دكتر محمد صفريان استاديار دانشگاه پزشكي علوم پزشكي مشهد و متخصص تغذيه با بيان اين مطلب افزود: شيوع سوء تغذيه در ايران حدود 15 درصد است كه آثار و تبعات اجتماعي زيادي به دنبال دارد كه مي‌توان به افزايش بيماري در افراد مبتلا به سوء تغذيه در سنين بالا اشاره كرد كه علاوه بر اين كه هزينه‌هاي زيادي را براي درمان به جامعه تحميل مي‌كند باعث كاهش قدرت فعاليت و كارايي افراد در جامعه مي‌شود.

وي در خصوص سوء تغذيه در كودكان گفت: سوء تغذيه در كودكان را از سه جنبه كوتاه قدي، كم وزني و لاغري مورد بررسي قرار مي‌دهند و طبق آمارهاي موجود كوتاهي قد از 19 درصد در سال 74 به 4/5 درصد در سال 77 رسيده است همچنين كم وزني از 16 به 10 درصد كاهش يافته كه نشان دهنده رشد تغذيه مناسب در كودكان ايراني است.

صفريان با بيان اين مطلب كه قسمت عمده كالري مردم از گروه غلات تامين مي‌شود، افزود: در حال حاضر 67 درصد مردم در روستاها و 64 درصد در شهرها از اين گروه استفاده مي‌كنند كه اين در الگوي تغذيه سالم در كشورهاي پيشرفته 50 درصد است.

اين متخصص با اشاره به افزايش ميزان مصرف تنقلات بي‌ارزش در بين جوانان به ايسنا گفت: حدود 90 درصد نوجوانان و جوانان 12 تا 23 ساله به طور متوسط 8 تا 10 بار در هفته از تنقلات بي‌ارزش استفاده مي‌كنند كه اين در بين كودكان زير 11 سال در حدود 50 درصد است.

وي در ادامه گفت: افزايش مصرف تنقلات بي‌ارزش نظير چيپس، پفك و نوشابه‌هاي گازدار در گسترش بيماري‌هاي قلبي – عروقي، دهان و دندان تاثير بسزايي دارد.

وي تصريح كرد: در الگوي مناسب و صحيح تغذيه بايد از تمام گروه‌هاي غذايي (غلات، لبنيات، گوشت، ميوه و سبزيجات) روزانه و به ميزان مناسب استفاده كرد و هيچ غذايي را جايگزين غذايي ديگر نكرد و تعادل و تنوع و ميانه روي را در تغذيه سالم رعايت كرد.

اين متخصص تغذيه در خاتمه خاطرنشان كرد: 10بيماري شايع دنيا از جمله بيماري‌هاي قلبي – عروقي، ديابت و سرطان‌ها كه درصد بالاي مرگ و مير را به خود اختصاص داده‌اند با تغذيه صحيح و سالم قابل پيشگيري هستند.