نانهاي امروزي2
 
شادروان دكتر صانعي
 
عمل شیمیایی بالا که تبدیل نشاسته به گلوکر و دکسترین است، واکنشی است که منجر به پیدایش اسید کربنیک می شود. این اسید کربنیک در خمیر محبوس می شود و نمی تواند خارج شود. در نتیجه خمیر باد می کند و به حجمش اضافه می شود و در زمان پختن هم روی نان برآمدگیهایی به اندازه های مختلف پیدا می شود. اعمال گذشته باعث خوب پخته شدن و مطبوعی نانها می شود. اگر روی نانهای طبیعی مقداری زنیان، بادیان، آبشن، گل رنگ یا سیاهدانده و کنجد بپاشند، خورنده این نان لذت بیشتری را احساس می کند و حتی همین داروهایی که نام برده شد، به عنوان نان خورش هم از آن می شود استفاده کرد. یعنی خالی خوردن این نان خیلی دلچسب می باشد.
اما نانهای امروزی این طور تهیه می شود که:
نانوا به محض این که وارد مغازه شد، آرد فقیر از همه چیز را در قدح ریخته روی آن آب رها می کند و قدح را به حرکت در می آورد. عجیب اینکه گاهی از بس که نانوا عجله دارد خودش هم به دور زدن قدح کمک می کند. تا هر چه زودتر این نشاسته بدوه همه چیز خیس خورده شود. پس از آن فوراً آن را روی تخته خمیر گیری برای گردن کردن آن یا آن را روی نوار ماشین ریخته بتدریج این خمیر نارس و ناقص را که هنوز به علت کمی وقت واکنشهای شیمیایی گذشته را در خود انجام نداده به نان تبدیل می کنند.
خواننده گرامی و های ای انسانهای مسئول و دلسوز آدمیان، آیا این طرز تهیه نان با طرز تهیه نان طبیعی یکی است. آیا اگر نان صحیح پخته شود و خمیر را طبق مقررات شیمیایی بگذارند تا برسد چه خواهد شود؟ اگر سعی شود آسیابها، پوست ویتامین دار حبوبات را نکنند مثل آسیابهای قدیم چه ضرری به کسی می زند. آیا از مقدار نان که از این آرد باید بدست آید چیزی کم می شود؟ آیا اگر این طور نان طبیعی پخته شود به نانوا، به مغازه دار، به مسئولین نان فروشی زیان وارد می شود؟
از مسئولین نانوائیها و از کارشناسان و دست اندرکاران تهیه نان، بارها پرسیده شده که آیا اگر نان طبیعی و سالم بپزید چه کمبودی را به وجود می آورد، که همگی از این کار فرار می کنید.
حال چه باید کرد تا این نابسامانی نان به سامان برسد. بنظر می رسد راههای زیر خیلی مؤثر باشند.
1- بیدار کردن وجدان نانواها و آشنایی به این که به وجود آوردن بیماری برای انسانها ، بی رحمانه است.
2- از آسیابهایی استفاده شود که دانه ها و سبوب آنها با هم خرد شوند و پوست دانه ها را از آنها جدا نکنند.
3- نانوا قبل از پختن خمیر با در نظر گرفتن مراحلی که گذشت عمل کرده و مایع خمیر طبیعی اضافه کنند و بگذارند تا خمیر برسد. همچنان که گفته شد.
4- این موضوع که بیشتر باعث این طور خمیر کردن می باشد. بدین طریق اصلاح نمایند که مسئول تهیه خمیر دو ساعت زودتر از دیگران شروع کند و دو ساعت هم زودتر از دیگران مرخص شود. اگر چنین شد خمیرها همیشه رسیده و آماده پختن می شوند سپس خمیرهای رسیده دیگری که آماده شده است، جای آنها را می گیرد.
5- به مردن با دقت کامل بوسیله رسانه های گروهی و روزنامه ها اطلاع داده شود که خمیر نان باید رسیده شده باشد و این کار بهتر است از مدارس شروع شود.
6- مقایسه نان تنوری با آسیابهای سابق و نان کنونی از نظر دارا بودن مواد لازم برای ادامه زندگی.
7- بیدار کردن وجدان در تمام افرادیکه می توانند بعناوین مختلف به بندگان خداوند که امانتهای خدا هستند، کمک نمایند.
8- در زمینهایی که مناسب برداشت گندم بهتری هستند، گندم کاشته شود. زیرا زمین باید از نظر املاح، خاک و نور آفتاب غنی باشد تا محصول مورد نظر را عرضه کند.
رابطه کلسترول و نانهای کنونی
ویتامینهای گروه B علاوه بر وظایف فیزیولوژی و بیوشیمی حیاتی که دارند در کم و زیادی کلسترول خون مؤثرند این گروه ویتامینی عبارتند از : کولین، اینوزیتول، و ویتامین B6 در اثر کمبود یکی از آنها کلسترول خون زیاد می شود که متأسفانه این گروه ویتامینی مؤثر بر کم کردن کلسترول در آردهای کنونی وجود ندارد.
هنگامی که به علل همچون آردهای ناقص یا عواملی دیگر باعث شده باشد تا غذای طبیعی وارد بدن نشود، کلسترول به صورت ذرات درشت در می آید و قادر به عبور از مسیر عروق نخواهد بود لذا در جدار رگهای کوچک رسوب می کند و باعث تنگ شدن و تصلب آنها می شود.
برای اطلاعات بیشتر در این موضوع صفحات آینده کتاب، شمار را یاری می نماید.